Zeynep Sönmez Roland Garros Elemelerini Başarıyla Geçti
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, ilk kez katıldığı Roland Garros Turnuvası’nda elemelerin üç turunu da geçerek ana tabloya kalmayı başardı. 22 yaşındaki Zeynep Sönmez, elemelerde Sırp, Belaruslu ve Hırvat rakiplerini mağlup ederek adını ana tabloya yazdırdı.
Zeynep Sönmez, Ana Tabloda ABD’li Emma Navarro ile Karşılaşacak
Zeynep Sönmez’in Roland Garros ana tablo ilk turdaki rakibi dünya 24 numarası ABD’li Emma Navarro oldu. Türkiye Tenis Federasyonu, Zeynep Sönmez’in grand slam düzeyinde bu seviyeye ulaşan 5. Türk tenisçi olduğunu duyurdu.
Zeynep Sönmez’in Açıklamaları
Zeynep Sönmez, elemelerdeki performansıyla ilgili olarak, “Her maçı bir öncekinden daha iyi oynadım. Takımımla iyi bir taktik ve planla çıktık. Avustralya’da talihsiz bir sakatlık yaşamıştım ama buraya sağlıklı geldim. Maç maç düşünerek buraya geldim ve sonuçtan çok mutluyum.” dedi.
Zeynep Sönmez, Emma Navarro ile oynayacağı maç için ise, “Rakibimi henüz iyi tanımıyorum ancak maça kadar izleyip taktiksel bir plan oluşturacağım. Zorlu bir kura olduğunu biliyordum ama elimden geleni yapacağım.” ifadelerini kullandı.