Otomotiv Uzmanı Erol Şahin’den Yönetmeliğin Etkileri Türkiye’de ekonominin taşıyıcı kolonlarından biri olarak kabul edilen otomotiv sektörü yeni bir döneme hazırlanıyor. Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik donanımı regülasyonu 7 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Geçmişte opsiyonel olan ve bazıları ciddi ücretler ödenerek satın alınan kimi sistemlerin sıfır araçlarda standart olması zorunlu hale geliyor. Bu durumun sıfır ve ikinci…
Türkiye’de ekonominin taşıyıcı kolonlarından biri olarak kabul edilen otomotiv sektörü yeni bir döneme hazırlanıyor. Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik donanımı regülasyonu 7 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Geçmişte opsiyonel olan ve bazıları ciddi ücretler ödenerek satın alınan kimi sistemlerin sıfır araçlarda standart olması zorunlu hale geliyor. Bu durumun sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarına muhtemel etkisini Otomotiv Uzmanı Erol Şahin ile konuştuk.
Erol Şahin, yeni güvenlik donanımı regülasyonunun araçların genel güvenliği ve karayolu kullanıcıları ile yolcuların korunmasını esas aldığını belirtiyor. Yönetmelik kapsamında standart olması zorunlu kılınan sistemler arasında acil durum frenleme asistanı, sürücü yorgunluk algılama sistemi, alkol kilidi hazırlığı, kaza veri kaydedicisi gibi özellikler bulunuyor. Bunların yanı sıra akıllı hız yardımı, yolun hız limitine göre geri bildirim veren bir hız sabitleme sistemi gibi teknolojiler de yeni dönemin gereklilikleri arasında.
Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte sıfır araç fiyatlarına yaklaşık 1.000-2.000 avro arasında bir artış beklendiğini ifade eden Erol Şahin, bu durumun tüketicilere ek maliyet getireceğini vurguluyor. Ayrıca, elde kalan stok araçlar için getirilen satış kısıtlamaları nedeniyle sektörde belirsizlikler yaşanabileceğini ve ikinci el otomobil fiyatları üzerinde baskı oluşturabileceğini belirtiyor. Ancak, yeni güvenlik donanımlarının standart hale gelmesiyle araçların güvenliği artacak.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap