Macaristan’da Gripen tipi savaş uçağı düştü. Pilot fırlatma koltuğuyla kurtulurken, kazanın nedeni araştırılıyor.
Macaristan Başbakanı Peter Magyar, Szolnok kenti yakınlarında Macaristan Savunma Kuvvetlerine ait bir Gripen tipi savaş uçağının düştüğünü duyurdu. Magyar, olayı ABD merkezli X platformundaki sosyal medya hesabından paylaştı.
Uçağın düşme nedeni henüz bilinmezken, pilotun fırlatma koltuğu sayesinde kazadan kurtulduğu bildirildi. Kazanın sebebinin aydınlatılması için kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Savunma Bakanı Romulusz Ruszin-Szendi’nin olay yerine intikal ettiği kaydedildi.
Peter Magyar, ilk bulgulara göre kazada herhangi bir yaralanma olmadığını ve sivil yerleşim alanlarında hasar oluşmadığını belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]