İran Ordu Komutanı Emir Hatemi, ABD askerlerini öldüren veya yakalayan İranlılara 30 bin dolar ödül verileceğini duyurdu. Kadınlara ödül iki katı olacak.
İran Ordu Komutanı Emir Hatemi, ABD askerlerini etkisiz hale getiren veya yakalayan İran vatandaşlarına 30 bin dolara denk gelen para ödülü verileceğini açıkladı. Hatemi, bu uygulamanın “mali mücadeleye katılmaya yönelik yoğun talep” üzerine hazırlandığını belirtti.
Hatemi, katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, “Her kim saldırgan bir Amerikan askerini öldürür veya yakalayıp teslim ederse, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu 30 bin dolar tutarında bir ödül verecek. Bu eylemi gerçekleştiren cesur İranlı kadınlara ise ödülün iki katı verilecek” ifadelerini kullandı.
Komutan Hatemi, bir İran vatandaşının herhangi bir ABD askerini silahla öldürmesi durumunda, kullanılan silahın değerinin iki katı karşılığında satın alınacağını ve söz konusu kişiye yeni bir silah verileceğini kaydetti. Öldürme eyleminde kullanılan silahın ise müzede sergileneceği bildirildi.
Hatemi, İran’ın ABD’nin bölgeden çekilmesi yönündeki çağrılarını da yineledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]