Milli Eğitim Bakanlığı kılavuzuna göre, şehit ve gazi çocukları ile devlet koruması altındaki çocuklar, ücretsiz öğrenci okutma uygulaması için 5-14 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. Bu kapsamda, özel öğretim kurumlarına merkezi yerleştirmeyle kayıt hakkı elde edecekler. Ücretsiz Hizmetler ve Fırsatlar Sunulacak Bu uygulama ile öğrenciler, eğitimin yanı sıra yemek, pansiyon, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt, uluslararası diploma…
Milli Eğitim Bakanlığı kılavuzuna göre, şehit ve gazi çocukları ile devlet koruması altındaki çocuklar, ücretsiz öğrenci okutma uygulaması için 5-14 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. Bu kapsamda, özel öğretim kurumlarına merkezi yerleştirmeyle kayıt hakkı elde edecekler.
Bu uygulama ile öğrenciler, eğitimin yanı sıra yemek, pansiyon, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt, uluslararası diploma ve sertifika programı gibi birçok hizmetten ücretsiz yararlanabilecekler. Servis dışındaki tüm ihtiyaçlar karşılanacak, böylece öğrencilerin eğitim hayatları daha verimli hale getirilecek.
Başvurularını yapan öğrenciler, 15-20 Ağustos tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden tercihlerini yapacaklar. Her öğrenci en az 5, en fazla 10 kurumu tercih edebilecek ve yerleştirme sonuçları 26 Ağustos’ta açıklanacak.
Öte yandan, özel motorlu taşıt sürücüleri kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ile iş makineleri sürücü (operatörlük) eğitim kurslarına başvuru ve tercih işlemleri de “Özel MTSK Modülü” üzerinden gerçekleştirilecek.
Aday kursiyerlerin en fazla 5 kurs tercih hakkı olacak ve başvuruların il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yönetileceği belirtildi.
Özel öğretim kursları, sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri, dil, konuşma ve ergoterapi merkezleri, rehberlik ve psikolojik danışma merkezleri gibi kurumlara başvurular ise “e-Özel Modülü” üzerinden gerçekleştirilecek.
Reklam & İşbirliği: [email protected]