MECLİS GÜNDEMİNDE 776 DOKUNULMAZLIK FEZLEKESİ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bazı milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla hazırlanan yüzlerce fezleke gündemde bekliyor. Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda toplamda 776 dokunulmazlık fezkesi bulunuyor….
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bazı milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla hazırlanan yüzlerce fezleke gündemde bekliyor. Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda toplamda 776 dokunulmazlık fezkesi bulunuyor. Bu fezlekelerin 692’si bir önceki dönemden milletvekilliğine devam eden isimlere ait.
Meclis gündeminde en çok fezlekeye sahip olan parti ise DEM Parti. Toplam 530 fezleke DEM Parti milletvekillerine ait. Partinin Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da dokunulmazlık dosyası bulunan isimler arasında yer alıyor.
Fezlekeler arasında en fazla fezlekeye sahip milletvekili ise Mardin milletvekili Salihe Aydeniz. Aynı zamanda DEM Parti milletvekilleri Sezai Temelli ve Berdan Öztürk de çok sayıda fezlekeye sahip olan vekiller arasında yer alıyor.
Dokunulmazlık fezlekelerine gerekçe olan suçlar incelendiğinde, en çok “terör örgütü propagandası” suçunun öne çıktığı görülüyor. Bunun yanı sıra toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet, görevi kötüye kullanma, suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, silahlı terör örgütü üyeliği gibi suçlar da fezlekelerde yer alıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap